Lehtikaalipasta ja pekaaniparmesaani

Yksinkertaiset ja laadukkaat raaka-aineet – härkäpapupasta, lehtikaali, aurinkokuivatut tomaatit, sipulit sekä hyvä oliiviöljy – luovat tavattoman herkullisen kokonaisuuden!

Valmistus

Lehtikaalipasta (2 annosta)

Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Suikaloi (tarvittaessa liotetut*) aurinkokuivatut tomaatit. 

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada pannulle reilu loraus oliiviöljyä ja kuumenna. Kuullota sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. 

Kaada lehtikaalit pannulle sipulien joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. 

Keitä härkäpapupastaa noin neljän minuutin ajan vedessä, jossa on loraus öljyä ja suolaa. Huom! Pakkauksessa ilmoitetulla keittoajalla pastasta tulee liian kypsää tähän ruokaan. Ole siis tarkkana, ettet keitä pastaa ylikypsäksi. 

Kaada kypsä pasta siivilään ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Kaada tämän jälkeen pasta pannulle lehtikaalien ja sipulien joukkoon. Lisää myös aurinkokuivatut tomaatit.

Mausta pasta sirtuunamehulla, suolalla ja ripauksella mustapippuria. Kuumenna hetki. 

Kaada valmiin pastan päälle loraus hyvää oliiviöljyä. Tarjoile pekaaniparmesaanin kanssa.  

Pekaaniparmesaani

Kaada pähkinät ja hiivahiutaleet esim. sauvasekoittimen teholeikkuriin. Lisää suola ja hienonna. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. 

Säilytä valmis parmesaani jääkaapissa.

Lähde:http://lempeaavihreaa.blogspot.fi

-Kiitokset Idalle

Ainekset

Lehtikaalipasta (2 annosta) 

• 150-200 g lehtikaalia
• n. 7 aurinkokuivattua tomaattia
• 1 salottisipuli
• 2 valkosipulinkynttä
• oliiviöljyä paistamiseen
• n. 4,5 dl Vihreä Härkä gluteenitonta härkäpapupastaa + suolaa ja öljyä keitinveteen
• 3 rkl sitruunamehua
• suolaa ja mustapippuria myllystä
• pinnalle hyvää oliiviöljyä

Pekaaniparmesaani 

• 1,5-2 dl pekaanipähkinöitä
• 3 rkl oluthiivahiutaleita
• reippaasti suolaa myllystä

Teitkö tästä hienon annoksen?
Lähetä siitä meille kuva!