Härkäpapu-makaronilaatikko

4-6 annosta.

Valmistus

Huuhtele härkäpapurouhe. Keitä 3 min (kasvisliemesssä halutessasi) ja huuhtele uudelleen. Maku tulee raikkaammaksi täten.

Keitä makaronit samalla, kun härkäpapurouhe kiehuu. Keitä makaroneja pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa sanotaan. Silppua sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulisilppu ja balsamiviinietikka. Kuullota, kunnes sipuli alkaa pehmetä. Sekoita savupaprikajauhe sipulisilpun joukkoon. Lisää pannulle härkäpapurouhe, silputut aurinkokuivatut tomaatit, oregano ja mustapippuri. Paista 1-2 minuuttia.

Yhdistä makaronit ja härkäpapuseos. Sekoita 2 dl kaurakermaa ja vehnäjauhot yhteen. Sekoita se makaroniseoksen joukkoon ja levitä seos uunivuokaan. Kaada laatikkoon 2 dl kasvislientä ja pinnalle vielä 2 dl kaurakermaa.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Koristele valmis ruoka halutessasi tuoreella rucolalla tai basilikalla. Tarjoa makaronilaatikko ketsupin kanssa.

Lähde:  www.chocochili.net

Ainekset

• 2,5 dl Vihreä härkä härkäpapurouhetta
• 1 l kasvislientä + 2 dl vuokaa varten
• 400 g tummia makaroneja
• 2 sipulia
• 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
• 1, 5 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
• 1 tl balsamiviinietikkaa
• 1,5 tl savupaprikajauhetta
• 2 tl oreganoa
• mustapippuria myllystä
• 4 dl kaurakermaa (Nordic) tai ruokakermaa
• 1 rkl vehnäjauhoja

Teitkö tästä hienon annoksen?
Lähetä siitä meille kuva!