Bolognesekastike härkäpapurouheesta

Pastakastikkeeksi neljälle hengelle.

 

Valmistus

Huuhtele rouhe ensin lävikössä nopeasti kylmällä vedellä. Liota härkäpapurouhetta kuumaksi keitetyssä vedessä kannen alla noin 20-30 min. Valuta ja huuhtele. Huuhtelun tarkoituksena on parantaa makua, se ei ole muuten pakollinen toimenpide.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulisilppu ja sen päälle hieman suolaa. Kuullota huolellisesti, vähintään 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja sekoittele noin minuutin verran. Lisää kattilaan tomaattimurska ja liotettu härkäpapurouhe. 

Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä hiljalleen ja välillä sekoitellen vähintään puoli tuntia, n. 40-60 min. kypsennysaika toimii myös, rouhe pysyy kiinteänä. 

Lisää sekaan porkkanakuutiot, sokeri ja basilika ja lorauta sekaan kunnon kulaus oliiviöljyä. Jatka miedolla lämmöllä kypsennystä puoli tuntia. 

Mausta lopuksi reippaasti suolalla ja pippurilla.

Tarjoile pastan kastikkeena, raasta päälle esim pecorino-juustoa ja koristele tuoreella basilikalla.

Lähde:  https://ripausjahyppysellinen.blogspot.com/

Ainekset

• 1,5 dl Vihreä Härkä härkäpapurouhetta
• vettä liottamiseen 0,5-1,0 l
• oliiviöljyä
• 1 sipuli silputtuna
• 1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
• 800 g (luomu)tomaattimurskaa
• 1 porkkana pieneksi kuutioituna
• 1 tl sokeria
• kourallinen tuoretta basilikaa
• suolaa
• mustapippuria

Teitkö tästä hienon annoksen?
Lähetä siitä meille kuva!